university pediatric dentistry

Amherst, 2010

Setting the standard for all other facilities, this state-of-the-art space was designed for broad appeal, cost-effective detailing and accessible brand recognition of the organization. The use of gender-neutral colors and a youthful aesthetic throughout the space appeals to patients of all ages as well as their parents, in both urban and suburban locations. Elements such as two tones of wood, glass mosaic tile and accent lighting work together to provide a non-clinical atmosphere to ease the child’s anxiety. Wherever possible, patient chairs are positioned to take full advantage of natural light and views of the outdoors for the benefit of both patients and staff, making for a healthy, happy place to visit and work.

Photos Copyright 2011 James Cavanaugh